Meillä Keloravintolassa käytetään paikallisia raaka-aineita aina saatavuuden mukaan, esimerkkeinä poronliha, poron veri, leipä, tuorekurkku ja tomaatti. Kalatuotteet tulevat Sallasta, Kemijärveltä ja Kuusamosta. Muutenkin kaikki, mikä vain on mahdollista saada kotimaisena, on kotimaista. Erikoisuuksina ruokalistalta löytyvät poronverilätyt, poronverimakkarat, käristysleipä, talon burgeri itsetehdyllä haukimurekepihvillä, sekä talon pizza, jossa on täytteenä mm. kylmäsavuhaukea. Poropizza ja kalapizza ovat kestosuosikkeja jo vuosien takaa. Juomavalikoimasta löytyy niin alkoholittomia kuin alkoholillisiakin vaihtoehtoja.

 

Keloravintolaan kannattaa pistäytyä myös kahville ja pullaostoksille. Kaikki pullat, kakut ja muut leivonnaiset tehdään alusta saakka itse, ja valinnanvaraa riittää! Aina tuoreen suodatinkahvin lisäksi tarjolla on myös erikoiskahveja. Pullaa ja leivonnaisia voi ostaa myös mukaan. Kakut ja isommat määrät esim. munkkeja tai korvapuusteja, kannattaa tilata ennakkoon. 

 

Keloravintolaan on helppo tulla niin kävellen, autolla, lasketellen, hiihtäen kuin moottorikelkallakin. Sään salliessa myös isolla terassilla viihtyy äkkiä pidempäänkin!

 

Meidän Itäkota on pieni rinnekahvila, joka palvelee Itärinteiden juurella laskettelusesongin mukaan. Vaikka sisällä on vain muutama asiakaspaikka, on aurinkoisella terassilla hyvin tilaa, ja kylmemmällä säällä voi lämmitellä terassin katetulla tulipaikalla. Itäkodalta saa kaakaota ja kahvia, mutta myös kylmiä juomia ( anniskeluoikeudet ), sekä suolaista ja makeaa syötävää. Valikoimassa on sämpylöitä, itse tehtyjä munkkeja, voisilmäpullaa, korvapuusteja ja mokkapalaa. Itäkodalle pääsee autolla, kävellen, lasketellen tai hiihtämällä.

 

Tervetuloa Keloravintolaan ja Itäkodalle!

 

KELORAVINTOLAN ASIAKASLUPAUS

Sallan ja lapin puhdas luonto on meille voimavara ja ruoka-aitta. Tarjoamme sallalaista kurkkua ja tomaatteja, Kursulaisen leipää, Naruskan lohta sekä esimerkiksi poroa ja haukea Kemijärveltä. Kesällä haemme tarjontaamme sinulle paikallisia marjoja saatavuuden mukaan. Reseptimme siirtyvät sukupolvelta toiselle. Rieskanteon ja kampanisujen ohjeet ovat peräisin Marjon ja Maijan äidiltä. Piparireseptimme on vuodelta 1964. Välillä kokeilemme vanhoja klassikoita paikallisella luovuudella, joten voit saada meiltä vaikkapa Napoleon kakkua sallalaisilla karpaloilla tai puolukoilla.

 

Hävikkiä meillä ei juuri synny, vaan käytämme kaikki arvokkaat raaka-aineet tarkasti. Satokaudella leivomme ylijäämäkasviksista piirakoita ja jos jääkaapissa on poroa, syntyykin sinä päivänä poropiirakka. Hukkaan ei ruokaa tai arvokkaita raaka-aineita meiltä siis jää. Tiedämme aina lihan ja kalan alkuperän. Yhteistyö Sallan yrittäjien kesken on tiivistä ja me kaikki edistämme kestävää kehitystä.

 

Turhan muovin olemme jättäneet pois ja syntyvän muovijätteen lajittelemme ja viemme muovin keräykseen. Olemme mukana myös biojätteen keräyksessä.

 

Merkiksi sitoutuneesta vastuullisuustyöstämme saimme vuonna 2019 Geeen Key -sertifikaatin, ensimmäisenä ravintolana Suomessa. Me myös haluamme kehittää työtämme jatkuvasti. 

 

Hae Oiva-raporttimme täältä:

 Oiva

 

 


 

Ajankohtaista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Lounaslista