Herkullisen ruoan ja erinomaisen juoman parissa ja jykevien keloseinien ympäröimänä ruokailu on muistiin jäävä elämys.

Paikallisia raaka-aineita suosien, itse alusta loppuun valmistettu ruoka ja viihtyisä ympäristö vievät sinut lomatunnelmaan.

Pizzaa, pastaa, burgereita ja talon erikoisuuksia sekä maukkaita itse tehtyjä leivonnaisia on tarjolla joka päivä.

Tervetuloa viihtymään ja tapaamaan sekä tuttuja, että tuntemattomia Sallatunturin legendaariseen rinneravintolaan.

 

KELORAVINTOLAN ASIAKASLUPAUS

Sallan ja lapin puhdas luonto on meille voimavara ja ruoka-aitta. Tarjoamme sallalaista kurkkua ja tomaatteja, Kursulaisen leipää, Naruskan lohta sekä esimerkiksi poroa ja haukea Kemijärveltä. Kesällä haemme tarjontaamme sinulle paikallisia marjoja saatavuuden mukaan. Reseptimme siirtyvät sukupolvelta toiselle. Rieskanteon ja kampanisujen ohjeet ovat peräisin Marjon ja Maijan äidiltä. Piparireseptimme on vuodelta 1964. Välillä kokeilemme vanhoja klassikoita paikallisella luovuudella, joten voit saada meiltä vaikkapa Napoleon kakkua sallalaisilla karpaloilla tai puolukoilla.

 

Hävikkiä meillä ei juuri synny, vaan käytämme kaikki arvokkaat raaka-aineet tarkasti. Satokaudella leivomme ylijäämäkasviksista piirakoita ja jos jääkaapissa on poroa, syntyykin sinä päivänä poropiirakka. Hukkaan ei ruokaa tai arvokkaita raaka-aineita meiltä siis jää. Tiedämme aina lihan ja kalan alkuperän ja usein tiedämme jopa kuka lautasellasi olevat sienet on poiminut ja kuka kuivannut. Yhteistyö Sallan yrittäjien kesken on tiivistä ja me kaikki edistämme kestävää kehitystä.

 

Turhan muovin olemme jättäneet pois ja syntyvän muovijätteen lajittelemme ja viemme muovin keräykseen. Olemme mukana myös biojätteen keräyksessä.

 

Merkiksi sitoutuneesta vastuullisuustyöstämme saimme vuonna 2019 Geeen Key -sertifikaatin, ensimmäisenä ravintolana Suomessa. Me myös haluamme kehittää työtämme jatkuvasti. 

 

Hae Oiva-raporttimme täältä:

 Oiva

 

 


 

Ajankohtaista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Lounaslista

 

Ma 29.8 alkaen 

Ma-pe klo 12-15

 

Ma

Lohikeitto L,G

Pinaattipannari L,G

 

Ti

Jauhelihakeitto L,G

Kasvismunakas L,G

 

Ke

Kanakeitto L,G

Porkkanapannari L

 

To

Hernekeitto L,G

Pannari ja mansikkahillo L

 

Pe

Lapinukonkeitto L,G

Kasvismunakas L,G

 

Lounas 12,90€/hlö, lapset 4-12v. 6,90€/hlö

Hinta sisältää salaattipöydän, leipää, ruokajuomat ( maito, kotikalja, vesi ) sekä kahvin/teen.