Herkullisen ruoan ja erinomaisen juoman parissa ja jykevien keloseinien ympäröimänä ruokailu on muistiin jäävä elämys.

Paikallisia raaka-aineita suosien, itse alusta loppuun valmistettu ruoka ja viihtyisä ympäristö vievät sinut lomatunnelmaan.

Pizzaa, pastaa, burgereita ja talon erikoisuuksia sekä maukkaita itse tehtyjä leivonnaisia on tarjolla joka päivä.

Tervetuloa viihtymään ja tapaamaan sekä tuttuja, että tuntemattomia Sallatunturin legendaariseen rinneravintolaan.

 

KELORAVINTOLAN ASIAKASLUPAUS

Sallan ja lapin puhdas luonto on meille voimavara ja ruoka-aitta. Tarjoamme sallalaista kurkkua ja tomaatteja, Kursulaisen leipää, Naruskan lohta sekä esimerkiksi poroa ja haukea Kemijärveltä. Kesällä haemme tarjontaamme sinulle paikallisia marjoja saatavuuden mukaan. Reseptimme siirtyvät sukupolvelta toiselle. Rieskanteon ja kampanisujen ohjeet ovat peräisin Marjon ja Maijan äidiltä. Piparireseptimme on vuodelta 1964. Välillä kokeilemme vanhoja klassikoita paikallisella luovuudella, joten voit saada meiltä vaikkapa Napoleon kakkua sallalaisilla karpaloilla tai puolukoilla.

 

Hävikkiä meillä ei juuri synny, vaan käytämme kaikki arvokkaat raaka-aineet tarkasti. Satokaudella leivomme ylijäämäkasviksista piirakoita ja jos jääkaapissa on poroa, syntyykin sinä päivänä poropiirakka. Hukkaan ei ruokaa tai arvokkaita raaka-aineita meiltä siis jää. Tiedämme aina lihan ja kalan alkuperän ja usein tiedämme jopa kuka lautasellasi olevat sienet on poiminut ja kuka kuivannut. Yhteistyö Sallan yrittäjien kesken on tiivistä ja me kaikki edistämme kestävää kehitystä.

 

Turhan muovin olemme jättäneet pois ja syntyvän muovijätteen lajittelemme ja viemme muovin keräykseen. Olemme mukana myös biojätteen keräyksessä.

 

Merkiksi sitoutuneesta vastuullisuustyöstämme saimme vuonna 2019 Geeen Key -sertifikaatin, ensimmäisenä ravintolana Suomessa. Me myös haluamme kehittää työtämme jatkuvasti. 

 

Hae Oiva-raporttimme täältä:

 Oiva

 

 


 

Ajankohtaista

 

Olemme avoinna ma 3.5-la 8.5 päivittäin klo 14-20.

Sunnuntaina 9.5 olemme avoinna pöytävarauksilla Äitienpäivän lounaan ajan klo 12-16.

Olemme suljettuna ma 10.5-su 30.5 välisen ajan.

Avaamme jälleen ma 31.5 klo 14. 

 

Äitienpäivän lounas

Su 9.5 klo 12-16

Menu löytyy lounas-osiosta. 

 

35e/hlö, lapset 4-12v. 17,50e/hlö

Hinta sisältää ruokajuomat: maito, kotikalja, mehu ja vesi.

 

Pöytävaraukset ti 4.5.2021 mennessä numeroon 044 236 8378

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Lounaslista

 

Äitienpäivän lounas

Su 9.5 klo 12-16

 

Vihreää salaattia

Mansikka-leipäjuustosalaattia

Tomaatti-mozzarellasalaattia

Savulohisalaattia

Graavilohta

Porosalamia

Oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja fetajuustoa

Kursulaisen leipää, talon rieskaa ja voita

 

Parsakeittoa

Hirvipataa

Haukipyöryköitä ja sitruuna-limemajoneesia

Uunijuureksia

Keitetyt perunat

Lapsille myös nakkeja ja ranskalaisia

 

Täytekakku

Leivoksia ja makeisia

Kahvi ja tee

 

35e/hlö, lapset 4-12v. 17,50e/hlö

Hinta sisältää ruokajuomat: maito, kotikalja, mehu ja vesi.

 

Pöytävaraukset ti 4.5.2021 mennessä numeroon 044 236 8378